Icare

Icare on silmänpaineen mittaukseen tarkoitettujen silmänpainemittareiden markkina- ja teknologiajohtaja.

Kannattavan kasvun edellytyksenä on ollut alan johtava, ainutlaatuinen teknologia ja maailmanlaajuinen jakeluverkosto. Icare-tuoteperhe on suojattu kansainvälisesti yli 20 erilaisella patentilla. Yhtiön tutkimus- ja tuotekehitystiimi tekee jatkuvasti töitä sen eteen, että markkinoille saadaan lisää uusia tuotteita, uusille kohderyhmille.

Maailmassa arvioidaan olevan yli 150 miljoonaa glaukoomaa sairastavaa ihmistä, joista vain noin puolet on diagnosoitu.

Alan johtava teknologia

Icare on silmänpaineen mittaukseen tarkoitettujen käsikäyttöisten silmänpainemittareiden tuotejohtaja. Kannattavan kasvun edellytyksenä on ollut alan johtava, ainutlaatuinen teknologia ja maailmanlaajuinen jakeluverkosto.

Icaren silmänpainemittarit on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Kasvavat markkinat eivät silti kysy maata tai maanosaa, sillä väestön ikääntyminen ja kasvu lisäävät glaukooman riskiä kaikkialla. Haasteet ovat yhteiset; terveydenhuoltoa on kehitettävä tehokkaammaksi ja tuottavammaksi, eikä kallis erikoissairaanhoito ja –osaaminen koskaan tavoita kaikkia niitä tarvitsevia. Samaan aikaan informaatio muun muassa silmänpainesairauksien yleistymisestä leviää ja hoidontarve sekä potilaslähtöiset silmänpaineen seulonnat lisääntyvät.

Image
Revenio Group silmänpaine

 

Väestön ikääntyminen ja kasvu lisäävät glaukooman riskiä kaikkialla.

 

Image
Icare home silmänpainemittari 2

Helppokäyttöisyys on osa laatua

Icare-tuoteperheen silmänpainemittarit ovat nopeita, luotettavia, tarkkoja ja helppokäyttöisiä mittareita glaukooman tunnistamiseen ja seurantaan. Niiden käyttö ei vaadi potilaan silmän puuduttamista tai lääketieteellistä erikoisosaamista.

Perinteisesti silmäsairauksia ovat tutkineet erikoislääkärit. Potilaslähtöisten seulontojen yleistyminen mahdollistaa silmänpainemittareiden käytön myös yleislääkäreiden, optikoiden, optometristien, ensiapuasemien hoitohenkilökunnan ja kansainvälisten apujärjestöjen kenttähenkilökunnan työvälineeksi.

Tärkeä käyttäjäryhmä on myös lapsipotilaiden kanssa toimiva hoitohenkilökunta sekä eläinklinikat; ihmisten lisäksi Icaren mittareilla voidaan seurata myös eläinten silmänpainetta. Näissä kohderyhmissä kasvumahdollisuudet ovat merkittävät.

Kotimittauksella lisää luotettavuutta

Kotimittaukset tuovat myös luotettavuutta glaukooman hoitoon, sillä silmänpaine saattaa vaihdella merkittävästikin eri vuorokauden aikoina.

Jotta seurantatieto on luotettavaa, mittaustietoja tarvitaan eri vuorokauden ajoilta. Kotiseuranta on potilaalle tällöin perinteistä sairaalassa oloa vaivattomampi vaihtoehto.

Ympärivuorokautisen silmänpaineen mittaus tuo kotimittauksiin tarkoitetun Icare HOME -silmänpainemittarin myös glaukoomapotilaiden ulottuville. mHOME yhdistää HOME-kotimittauslaitteen ja pilvipalvelun, joka yhdistää kotona silmänpainetta mittaavan potilaan ja hoitavan lääkärin.